3 τρόποι να προωθήσεις την νεοσύστατη επιχείρησή σου

prowthisi istoselidwnΜια νεοσύστατη επιχείρηση δεν διαθέτει το απαραίτητο budget ώστε να προωθήσει επαρκώς τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της στο ευρύ κοινό.

 

Αυτό όμως δε θα πρέπει να θέτει απαγορεύσεις σε ότι αφορά την προώθηση της επιχείρησης. Υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι όπου με ελάχιστο ή μηδαμινό budget, η εταιρεία μπορεί να προωθηθεί και να προσελκύσει στοχευμένους επισκέπτες, με αποτέλεσμα να τους μετατρέψει σε πελάτες της.

 

Οι παρακάτω μέθοδοι μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε από μια εταιρεία digital marketing, όπως η Ελληνική MOCIAL είτε από εσάς τους ίδιους, εφόσον διαθέτετε τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στο κομμάτι του marketing.

 

Content marketing – Μάρκετινγκ περιεχομένου

 

 

Το content marketing αφορά την συγγραφή ποιοτικού περιεχομένου στην ιστοσελίδα και το blog σας με σκοπό την προώθησή του στους δυνητικούς πελάτες σας.

 

Μέσα από το content marketing μπορείτε να αναπτύξετε ιδέες και προτάσεις για τον χώρο σας, με αρχικό σκοπό να βοηθήσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και απώτερο στόχο να τους μετατρέψετε σε πελάτες.

 

Το marketing περιεχομένου ναι μεν στοχεύει στην απόκτηση ποιοτικών leads αλλά πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η παροχή πληροφοριών και χρήσιμων συμβουλών στους χρήστες του χώρου.

Το content marketing μπορεί να το ακούσετε και ως «inbound marketing». Στην ουσία πρόκειται για 2 ταυτόσημες έννοιες και τεχνικές.

 

Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο content marketing και στο inbound marketing – ίσως να μπορούσαμε να πούμε πως το content marketing είναι η «κεφαλή» και το inbound marketing είναι sub-category του!

 

Το inbound marketing πραγματοποιείτε σε εσωτερικές πηγές της ιστοσελίδας, όπως το εταιρικό blog και στόχο έχει την δημοσίευση ποιοτικών άρθρων και τον διαμοιρασμό αυτόν σε στοχευμένο κοινό.

 

Να θυμάστε πάντα πως το περιεχόμενο και η συγγραφή ποιοτικών άρθρων μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά την θέση σας στις μηχανές αναζήτησης.

 

Το Google λατρεύει το ποιοτικό – και μοναδικό – περιεχόμενο οπότε εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να το συγγράψετε!

 

Προώθηση ιστοσελίδας – SEO

 

Το SEO είναι η «μητέρα» όλων των ενεργειών του digital marketing.

 

Δεν νοείται καμπάνια internet marketing χωρίς να περιλαμβάνει SEO.

 

Ως προώθηση ιστοσελίδων – SEO εννοούμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε μια ιστοσελίδα να βγει στα πρώτα αποτελέσματα του Google.gr καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

 

Φυσικά, όσο μεγαλύτερες ο ανταγωνισμός στον κλάδο σας, τότε δυσκολότερο είναι να πραγματοποιήσετε μόνοι σας αυτές τις ενέργειες.

 

Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να τα κάνετε ακόμα και με λίγες γνώσεις!

Meta tags, H1, Τίτλοι,Περιγραφή

 

Προσέχετε όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, σε όλες τις σελίδες σας (αρχική, υπόσελίδες, blog, άρθρα), να έχουν τα παρακάτω meta tags:

 

  • Τίτλο
  • Περιγραφή
  • Meta tags

Είναι απαραίτητο να έχετε σωστά συμπληρωμένα όλα τα παραπάνω, έτσι ώστε να βοηθήσετε την Google να καταλάβει καλύτερα την ιστοσελίδα και τα άρθρα σας και έτσι να τα συμπεριλάβει στο ευρετήριο (στα αποτελέσματα δηλαδή της μηχανής αναζήτησης).

 

Εξίσου απαραίτητο με τα παραπάνω, είναι η δομή που θα έχετε στο κείμενό σας. Όλες τις σημαντικές κεφαλίδες θα πρέπει να τις χωρίσετε, ανάλογα την σπουδαιότητά τους σε h1, h2,h3,h4.

 

Την πιο σημαντική κεφαλίδα, που συνήθως είναι στην αρχή του άρθρου, θα την έχετε ως h1 ενώ τις αμέσως ακόλουθες ως h2, h3,h4 , κτλ.

 

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε αυτή την δομή στο περιεχόμενό σας, καθώς θα δείτε άμεσα ορατά αποτελέσματα στα rankings της Google.

 

Η προώθηση ιστοσελίδων seo είναι κρίσιμης σημασίας για την βιωσιμότητα της ιστοσελίδας και κατά συνέπεια της εταιρείας σας.

 

Με μια πετυχημένη καμπάνια SEO θα δείτε την ιστοσελίδα σας να εκτοξεύετε και την επιχείρησή σας να αυξάνει διαρκώς το πελατολόγιό της.

 

Growth hacking

 

Αναλόγως την εταιρεία και το niche σας, μπορείτε να εκτελέσετε κάποιες ενέργειες growth hacking έτσι ώστε να μεγαλώσετε άμεσα την λίστα πελατών σας

 

Αν για παράδειγμα προσφέρετε online υπηρεσίες, τότε μπορείτε να δώσετε κάποιο κίνητρο στους ήδη υπάρχον πελάτες, να σας φέρουν τους γνωστούς τους, κερδίζοντας όλοι!

 

Μια καλή πρόταση θα ήταν οι πελάτες σας να κέρδιζαν κάποια επιστροφή χρημάτων ως bonus και οι νέοι πελάτες που θα σας έφερναν, να κέρδιζαν έκπτωση από την συνδρομή ή την υπηρεσία τους!

 

Με αυτόν τον τρόπο και δίνοντας κίνητρα στους πελάτες σας, μπορούν να σας μεγαλώσουν αρκετά την customer base δίχως να σπαταλήσετε άσκοπά χρήματα σε διαφημίσεις!

 

Αυτή ήταν μόνο μια από τις εκατοντάδες ενέργειες growth hacking που μπορείτε να πραγματοποιήσετε, με ελάχιστο ή μηδαμινό budget.

 

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προωθήσετε την ιστοσελίδα και την εταιρεία σας, δίχως να δαπανήσετε αρκετά χρήματα.

 

Κάντε τις σωστές επιλογές και επιλέξτε μια εταιρεία digital marketing με εμπειρία και αρκετά case studies έτσι ώστε να είστε σίγουροι για την επιλογή σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *