Διακοπές σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας

Διακοπές σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας

Η Ελλάδα μας είναι γεμάτη με τα πιο όμορφα νησιά. Διαθέτουν υπέροχες παραλίες με καταγάλανα νερά, μοναδικό φυσικό τοπίο και φιλόξενους κατοίκους. Σε πολλούς από εμάς είναι δύσκολο να επιλέξουμε κάθε χρόνο τον ιδανικό προορισμό. Γι’ αυτό σήμερα θα σας βοηθήσουμε! Δείτε εδώ τρία από τα πιο όμορφα και δημοφιλή νησιά της χώρας μας.

 

Σκόπελος

Ξεκινάμε με τις Σποράδες! Και η Σκόπελος είναι με διαφορά ή πιο όμορφη. Είναι πιο ήρεμη από τη Σκιάθο και περισσότερο κοσμοπολίτικη από τη Αλόννησο. Οι παραλίες της μοναδικές και ξακουστές. Πιο γνωστές είναι η Καστάνη, ο Στάφυλος, η Μηλιά και ο Πάνορμος. Ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στο νησί είναι να πάτε σε μια κρουαζιέρα που κάνει το γύρω του νησιού. Θα μπορέσετε να επισκεφθείτε κι άλλες υπέροχες παραλίες όπως οι Σάρρες, η Φτέλια και το Μαυράκι. Αν θέλετε πάρτε μέρος και σε μια εκδρομή που περιλαμβάνει επίσκεψη στη Σκιάθο ή στο Σκόπελο.

Η Σκόπελος διαθέτει και μοναδική χώρα. Στο κέντρο του νησιού, θα κάνετε τη βόλτα σας στα σοκάκια για να αγοράσετε αναμνηστικά αλλά θα βρείτε και πολλά υπέροχα μαγαζιά με καταπληκτικό φαγητό και δροσιστικά κοκτέιλ.

Το πιο κοντινό αεροδρόμιο βρίσκεται στη Σκιάθο και έπειτα θα χρειαστεί να πάρετε το πλοίο για την Σκόπελο.

Οι διακοπές στην Σκόπελο είναι καταπληκτικές και θα περάσετε πολύ όμορφο χρόνο με την οικογένειά σας. Εξασφαλίστε οικονομική διαμονή και μετακίνηση, κλείνοντας τα εισιτήριά σας όσο γίνεται πιο νωρίς!

Κρήτη

Χωρίς αμφιβολία είναι ένα  μοναδικό νησί. Και όχι μόνο λόγο του ότι είναι το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας. Η Κρήτη έχει αναρίθμητες επιλογές στο τι να κάνετε. Το ιδανικό είναι να μείνετε στο νησί για τουλάχιστον δέκα μέρες, και να χωρίσετε τη διαμονή σας. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να μπορέσετε να δείτε και να απολαύσετε το νησί χωρίς να χάνεται πολύ χρόνο στις μετακινήσεις. Ιδανικά, μείνετε πέντε μέρες στα Χανιά και πέντε μέρες στον Άγιο Νικόλαο.

Οι πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης βρίσκονται στα Χανιά και είναι ο Μπάλος, τα Φαλάσαρνα το Ελαφονήσι και το Σεϊτάν Λιμάνι. Όσο θα βρίσκεστε στα Χανιά μπορείτε να πάτε και προς τα Σφακιά για να δείτε ή και να διασχίσετε αν θέλετε το γνωστό φαράγγι της Σαμαριάς.

Από τον Άγιο Νικόλαο θα μπορέσετε να πάτε μέχρι το Ηράκλειο για να επισκεφθείτε το ανάκτορο της Κνωσού και μια άλλη μέρα κατευθυνθείτε προς τη Σητεία για να δείτε το Φοινικόδασος του Βάι αλλά να απολαύσετε και το μπάνιο σας στην παραλία που εκτείνεται ακριβώς μπροστά του. Στο Ηράκλειο μπορείτε να πάτε επίσης στο StarBeach, ένα από τα διασημότερα θαλάσσια πάρκα στη Ευρώπη.

Ικαρία

Ίσως το πιο ξεχωριστό από τα νησιά μας και ένα από τα αγαπημένα μου. Η Ικαρία είναι γνωστή για τους αργούς ρυθμούς της αλλά και για την ηλικία που φθάνουν οι κάτοικοι της. Πολλοί λένε ότι οι Ικαριώτες έχουν βρει το πραγματικό νόημα της ζωής. Αυτό ίσως και να είναι αλήθεια, καθώς το άγχος είναι μία άγνωστη λέξη για αυτούς.

Στην Ικαρία θα βρείτε πολύ όμορφες παραλίες. Αυτές είναι ο Νάς, οι Σευχέλλες  και πολλές άλλες. Υπάρχουν επίσης πολλά όμορφα χωριουδάκια στα βουνά της Ικαρίας. Προσπαθήστε να πάτε σε όσα περισσότερα μπορείτε. Ξεχωριστό από τα άλλα είναι Ο Χριστός Ραχών, το χωρίο που είναι γνωστό γιατί όλα τα μαγαζιά λειτουργούν κατά τις βραδινές ώρες. Αυτό είναι και το καλύτερο σημείο του νησιού για να βγείτε το βράδυ, αν φυσικά δεν γίνεται κάποιο πανηγύρι. Γιατί αν γίνεται κάποιο πανηγύρι εκεί πρέπει να πάτε, εκεί θα βρίσκεται και όλο το νησί βασικά, ντόπιοι και τουρίστες όλων εθνικοτήτων γίνονται ένα όταν χορεύουν τον Ικαριώτικο.

Για να απολαύσετε το νησί καλό είναι να μείνετε στον Αρμενιστή ή έστω στον Εύδηλο. Στην ιστοσελίδα https://www.travelo.gr μπορείτε να βρείτε τόσο αεροπορικά εισιτήρια για όλα τα νησιά όσο και φθηνή διαμονή σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *